Geen bezichtiging mogelijk
te dezen handelend als schriftelijk gevolmachtigde van:
de naamloze vennootschap N.V. Waterleiding Maatschappij Limburg, handelend onder de naam WML, gevestigd en kantoorhoudende te 6229 GA Maastricht, Limburglaan 25, hierna te noemen: ''verkoper'', is ingeschreven in het handelsregister onder nummer 14602038.
VOLMACHT
Van de door verkoper verleende volmacht blijkt uit een onderhandse akte die aan deze akte is gehecht.
I VERKLARINGEN VOORAF
De verschenen persoon verklaarde als volgt.
DOEL VAN DE AKTE
Het doel van deze akte is namens verkoper de voorwaarden vast te stellen waaronder de executoriale verkoop van het hierna te omschrijven registergoed plaatsvindt op grond van artikel 514 en volgende van Wetboek Burgerlijke Rechtsvordering.
DATUM EN PLAATS VEILING
Deze executoriale verkoop vindt plaats op donderdag tien december tweeduizend twintig vanaf tien uur en dertig minuten via de algemeen toegankelijke website www.openbareverkoop.nl of een daaraan gelieerde website, via welke website:
(i). de Verkoop bekend wordt of is gemaakt;
(ii). de Objectinformatie beschikbaar wordt of is gesteld;
(iii).een Bod via internet kan worden uitgebracht,
De Veiling vindt plaats in twee fasen:
- de eerste fase: de Inzet bij Opbod;
- de tweede fase: de Afslag bij Afmijning vindt aansluitend aan de Inzet plaats.
Vanaf genoemd tijdstip zal een veilingsessie plaatsvinden waarbij naast het Registergoed mogelijk ook andere registergoederen aansluitend na elkaar worden aangeboden. De volgorde van de veiling van de verschillende objecten zal kort voor aanvang van de Veiling worden bepaald, en op de Website kenbaar zijn. Het exacte tijdstip waarop het Registergoed wordt geveild is daarmee afhankelijk van de volgorde waarin de objecten worden geveild.
REGISTERGOED
Het bedoelde registergoed is:
Gemeente Simpelveld:
het woonhuis met ondergrond, tuin en verdere aanhorigheden, staande en gelegen te 6369 CC Simpelveld, Houbiersstraat 20, kadastraal bekend gemeente Simpelveld, sectie E nummer 277, groot twee are tweeëntachtig centiare;
hierna ook te noemen: ''het registergoed''.
EIGENAAR
etc.
EIGENDOM
etc.
HYPOTHEEK-/PANDRECHT
Op het registergoed is geen hypotheek- en pandrecht gevestigd.
BESLAGEN
etc.
VORDERING
Van het bestaan en de omvang van de vordering van de eigenaar aan verkoper blijkt uit voormelde vonnissen de dato vijftien maart tweeduizend zeventien en acht mei tweeduizend negentien en uit de administratie van de verkoper.
RANGORDE INSCHRIJVING(EN)
Het beslag ten behoeve van verkoper is als executoriale beslag eerste in rang.
RECHT TOT OPENBARE VERKOOP
Aanzegging van de veiling heeft plaatsgevonden bij deurwaardersexploot de dato een oktober tweeduizend twintig.
De eigenaar heeft tot op heden, ondanks diverse aanmaning van verkoper, geen gevolg gegeven aan het bevel om tot betaling van de vordering over te gaan.
Op grond van het bovenstaande is verkoper bevoegd gebruik te maken haar executiebevoegdheden.
AANZEGGING
Deze openbare verkoop is op grond van het bepaalde in artikel 515 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering tijdig aangezegd aan de eigenaar/schuldenaar.
II ALGEMENE VEILINGVOORWAARDEN
Op deze openbare verkoop zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden voor Executieveilingen 2017, vastgesteld bij akte op vijf december tweeduizend zestien, verleden voor mr. J.H. Oomen, notaris te 's-Hertogenbosch, van welke akte een afschrift is ingeschreven in het Landelijk Openbaar Register in hypotheken 4 op diezelfde dag in deel 69567 nummer 129, en voor zover deze voorwaarden tenminste overigens niet worden gewijzigd of aangevuld en met dien verstande dat het een executie ex artikel 514 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering betreft. Deze Algemene Voorwaarden worden hierna ook genoemd: ''AVVE''.
III DEFINITIES
Tenzij anders blijkt, hebben de in de Algemene Veilingvoorwaarden vermelde definities dezelfde betekenis in deze akte.
IV BIJZONDERE VEILINGVOORWAARDEN
In afwijking van en in aanvulling op de AVVE zijn op deze openbare executoriale verkoop van toepassing de volgende bijzondere veilingvoorwaarden:
1. Wijze van veilen
De veiling vindt plaats in één zitting. De inzet vindt plaats bij opbod en de afslag bij afmijning.
2. Inzet en afslag
I Biedingen vinden plaats op de wijze zoals door de veilingmeester voorafgaand aan de biedingen kenbaar zal worden gemaakt.
II Het hoogste bod is het afmijnbedrag, voor zover dit hoger is dan de inzetsom.
III Wordt niet afgemijnd, dan geldt de inzetsom als hoogste bod.
3. Omzet- en overdrachtsbelasting
Kosten
Voorzover verkoper bekend is terzake van de levering van het registergoed geen omzetbelasting maar overdrachtsbelasting verschuldigd.
Het registergoed is een tot bewoning bestemd registergoed. Op grond van artikel 524a Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering juncto artikel 9 lid 1 van de AVVE worden aan de koper in rekening gebracht:
- het honorarium van de notaris;
- de overdrachtsbelasting;
- het kadastrale recht en de kosten van kadastrale recherche;
- de kosten van ontruiming na de aflevering;
- de kosten waarvoor de koste op grond van de wet aansprakelijk is.
4. Inzetpremie
In aanvulling op artikel 7 AVVVE vervalt het recht op inzetpremie indien:
- de veiling na de inzet wordt ingetrokken;
- indien de inzetter en de afmijner dezelfde (rechts)persoon is (verrekening van de inzetpremie vindt dan niet plaats);
- indien verkoper niet tot gunning overgaat.
Het bepaalde in artikel 7 lid 3 AVVE komt te vervallen.
Indien de inzetter omzetbelasting verschuldigd is over de inzetpremie, is deze in de inzetpremie begrepen. De inzetter dient alsdan aan de notaris een ''BTW-factuur'' uit te reiken.
5. Eigenaarslasten
De eigenaarslasten worden niet verrekend.
6. Bestemming van het registergoed
De bestemming volgens de BAG-viewer is: ''woonfunctie''.
Het registergoed wordt, voor zover verkoper bekend, voor woondoeleinden gebruikt.
Ten aanzien van de bestemming en het toegestane gebruik van het te veilen registergoed wordt te dezen verwezen naar: www.ruimtelijkeplannen.nl. casu quo is het aan koper om zich bij de betreffende gemeente te informeren over het vigerende bestemmingsplan en eventuele publiekrechtelijke beperkingen.
7. Gebruik en bewoning
Voor zover aan verkoper bekend, is het registergoed thans onbewoond.
8. Energielabel
Verkoper beschikt niet over een energielabel. Koper is hiermee volledig bekend en vrijwaart verkoper voor alle (eventuele) aanspraken te dier zake. Koper is zich er van bewust, dat indien hij bedoeld label of bedoeld gelijkwaardig document wenst te verkrijgen, hij daartoe zelf dient zorg te dragen.
9. Aan het registergoed verbonden rechten en verplichtingen;
verwijzing naar eerdere akte(n)
Met betrekking tot het registergoed zijn verkoper geen erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en/of bijzondere verplichtingen bekend, behoudens die bijzondere lasten en beperkingen van civielrechtelijke aard die voorkomen in een akte van transport op negenentwintig oktober negentienhonderd vijfenzestig voor K.W. van Soest, destijds notaris te Spekholzerheide, gemeente Kerkrade, verleden en overgeschreven ten Hypotheekkantore te Maastricht in register hypotheken 4 op een november daarna in deel 2532 nummer 142, waarin staat vermeld:
''De comparanten verklaarden voorts dat bij deze wordt gevestigd en verleend - van de zijde der Gemeente onder opschortende voorwaarde dat koopster in deze eigenares wordt van navermelde resterende delen van sectie D nummers 2708 en 2642 - een erfdienstbaarheid van weg - dienende ter bereiking van de achterzijde van de hierna te noemen kavels door al zodanige personen en rij- of voertuigen als de breedte van de opvaart toe laat - ten laste en ten behoeve van het bij deze akte gekochte en ten laste en ten behoeve van de resterende aan de Gemeente Simpelveld blijvende gedeelten van de percelen sectie D nummers 2708 en 2642 over en weer, zullende deze erfdienstbaarheid worden uitgeoefend over een strook grond ter breedte van twee en een halve meter - de bocht in het hoekperceel (kavel 1) ter breedte van vijf meter - en zijnde de oprit ten laste en ten behoeve van de kavels 9, 10, 11 en 12 te bereiken vanaf de Moltweg en voor de kavels 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 te bereiken vanaf de Burgemeester Houbiersstraat, een en ander zoals in rode kleur is aangegeven op de aan deze akte gehechte situatieschets.
De eventuele opvolgers in de eigendom van de thans nog aan de Gemeente Simpelveld toebehorende gedeelten van de percelen sectie D nummers 2708 en 2642, zullen alzo eveneens van genoemde erfdienstbaarheid gebruik kunnen maken, respectievelijk hiermede bezwaard zijn, zodat dus uiteindelijk alle eigenaren van de woningen welke op het bij deze akte verkochte en op de naastgelegen nog aan de Gemeente in eigendom toebehorende terreinen sectie D nummers 2708 en 2642 gesticht worden verplicht zijn tot - en het recht hebben op een doorgang achter de bedoeld woningen, zoals vorenomschreven.''
10. Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen
Blijkens de inzage in de openbare registers de dato heden zijn er met betrekking tot het registergoed geen publiekrechtelijke beperkingen bekend in de gemeentelijke beperkingenregistratie en de kadastrale registratie.
11. Legitimatieplicht en gegoedheid
De gegoedheid zoals bedoeld in artikel 14 van de AVVE moet door de bieder worden aangetoond door:
- het betalen van een internetborg vóór de veiling zoals hierna onder ''extra voorwaarden in verband met internetbieden'' omschreven; of
- een verklaring van een geldverstrekkende instelling met een vergunning in de zin van de Wet op het financieel toezicht te overleggen tijdens de veiling, waar uit blijkt dat de bieder over voldoende financiële middelen beschikt om de prijs en de bijkomende kosten te kunnen betalen. Deze verklaring mag op de dag van de veiling niet ouder zijn dan vier (4) weken.
Als de bieder of koper een makelaar is die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars, dan hoeft hij tijdens de veiling zijn financiële gegoedheid niet aan te tonen. Een makelaar wordt gelijkgesteld met een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars, als de notaris dit vóór de veiling schriftelijk heeft verklaard.
aanvullende voorwaarde bij betaling internetborg
In aanvulling op het in het hierna onder ''extra voorwaarden in verband met internetbieden, aanvullende voorwaarden'', onder 2 bepaalde kan de internetborg, behalve met de waarborgsom, niet worden verrekend met andere betalingen die de koper op grond van de AVVE of deze akte moet doen.
12. Gunning
Als de verkoper niet tot gunning overgaat, worden:
- de kosten en heffingen die de verkoper al heeft betaald, terugbetaald;
- de waarborgsom terugbetaald en/of de bankgarantie teruggestuurd;
- de internetborg vrijgegeven.
Dit geldt niet als de bieder/koper in gebreke is.
13. Risico-overgang
Het registergoed is een tot bewoning bestemde onroerende zaak. Op grond van artikel 525 lid 4 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering juncto artikel 18 van de AVVE is het registergoed voor risico van de koper vanaf het moment van inschrijving van het proces-verbaal van toewijzing in de openbare registers.
14. Onderhandse verkoop
Het bepaalde in artikel 27 van de AVVE is op onderhavige executie niet van toepassing.
15. Naleving bepalingen
Koper is verplicht tot naleving van alle bepalingen als bij de verkrijging van het registergoed op de eigenaar overgingen, voor zover de eigenaar verplicht is deze bepalingen op te leggen.
EXTRA VOORWAARDEN IN VERBAND MET INTERNETBIEDEN
De onderhavige Veiling is een internetveiling.
Het bieden tijdens de Veiling vindt plaats via de website www.openbareverkoop.nl.
Aanvulling begrippen:
In deze Bijzondere Veilingvoorwaarden wordt verstaan onder:
1. Openbareverkoop.nl:
de algemeen toegankelijke website of een daaraan gelieerde website, bedoeld in begrip 27 van de AVVE, via welke website een Bod via internet kan worden uitgebracht.
2. NIIV:
“Stichting Notarieel Instituut Internetveilen”, statutair gevestigd in de gemeente Baarn, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 52037098, rechthebbende van Openbareverkoop.nl.
3. Handleiding
de “handleiding online bieden” vermeld op Openbareverkoop.nl.
4. Registratienotaris:
een notaris die de via Openbareverkoop.nl in te vullen registratieverklaring en het geldige identiteitsbewijs van een natuurlijke persoon die wil bieden via internet, in ontvangst neemt en controleert (i) ter vaststelling van diens identiteit, (ii) het opgegeven telefoonnummer en (iii) ter legalisatie van diens handtekening onder de registratieverklaring.
5. Registratie:
het geheel van de door NIIV voorgeschreven handelingen, ter identificatie van een natuurlijke persoon die via Openbareverkoop.nl wil bieden, bestaande uit de invoer via internet van diens persoonsgegevens en controle door de Registratienotaris van diens identiteit en het door die persoon opgegeven mobiele telefoonnummer.
6. Deelnemer:
een natuurlijk persoon die de procedure van Registratie heeft doorlopen, tijdig voor de Veiling een Internetborg heeft gestort en tijdens de Veiling van het Registergoed is ingelogd op Openbareverkoop.nl.
7. Internetborg:
een bedrag dat door een Deelnemer is gestort, zoals beschreven in de Handleiding. De hoogte van de Internetborg bedraagt 1% (een procent) van de biedlimiet zoals bedoeld in de Handleiding met een minimum van € 5.000,- (vijfduizend euro) per registergoed, en geldt als een afdoende “gegoedheid” in de zin van artikel 14 van de AVVE.
Aanvulling voorwaarden:
1. In aanvulling op de AVVE wordt tijdens de Veiling door een Deelnemer via internet geboden. Als “Bod” in de zin van de AVVE wordt een Bod via internet aangemerkt, mits dit Bod is uitgebracht door een Deelnemer op de door NIIV in de Handleiding voorgeschreven wijze. De hoogte van het Bod dat de Deelnemer uitbrengt wordt bepaald door het bedrag waarop hij klikt of drukt.
2. Als de Deelnemer een Bod heeft uitgebracht en volgens de Notaris de hoogste Bieder is, kan de Internetborg op verzoek van de Deelnemer ook worden gebruikt als (deel)betaling voor de ingevolge artikel 12 AVVE na de Veiling te betalen waarborgsom, waarbij de Deelnemer ermee instemt dat de notaris (dit deel van) de waarborgsom pas vrijgeeft indien de Deelnemer al zijn verplichtingen die uit het doen van een Bod voortvloeien is nagekomen.
3. In geval van discussie over het tijdstip waarop de biedingen de Notaris hebben bereikt, alsmede in geval van storing aan en/of het uitvallen van de internetverbinding(en) tijdens de Veiling en in alle andere gevallen van discussie beslist de Notaris.
4. In aanvulling op artikel 3 lid 3 AVVE kan de Afmijning door de Deelnemer elektronisch geschieden door te klikken of te drukken op het woord “bied”.
5. Als Afmijnbedrag geldt het bedrag waarop door de Deelnemer tijdens de Afslag wordt geklikt of gedruk.
6. De Deelnemer die tijdens de Veiling overgaat tot het uitbrengen van een Bod via internet dient gedurende het verdere verloop van de Veiling voor de Notaris telefonisch bereikbaar te zijn en te blijven, en wel op het mobiele telefoonnummer dat de Deelnemer heeft ingevuld op diens registratieformulier. Voor het geval de Deelnemer gedurende het verdere verloop van de Veiling niet of slechts ten dele voor de Notaris telefonisch bereikbaar is, terwijl in het kader van de Veiling op enig moment telefonisch overleg tussen de Notaris en de Deelnemer noodzakelijk wordt geacht door de Notaris, dan is de Notaris bevoegd om het Bod van de Deelnemer niet als zodanig te erkennen dan wel af te wijzen.
7. In aanvulling op artikel 5 lid 3 AVVE is de Deelnemer die het hoogste Bod heeft uitgebracht tot het moment van Gunning bevoegd te verklaren dat hij heeft geboden namens een rechtspersoon of personenvennootschap, mits die Deelnemer vóór de Gunning:
- naar het oordeel van de Notaris genoegzaam aantoont volledig bevoegd te zijn tot vertegenwoordiging van die rechtspersoon of personenvennootschap; en
- de waarborgsom wordt gestort als bedoeld in artikel 12 lid 1 AVVE.
Het bepaalde in artikel 5 lid 4 AVVE is in deze situatie ook van toepassing (acceptatie door de Verkoper) tenzij dit elders in de Bijzondere Veilingvoorwaarden is uitgesloten.
Van een en ander dient uit de notariële akte van Gunning te blijken.
Indien met inachtneming van het vorenstaande een rechtspersoon of personenvennootschap heeft te gelden als vertegenwoordigde van de Deelnemer, komt aan die rechtspersoon of personenvennootschap het recht toe vóór de betaling van de Koopprijs te verklaren dat hij het Bod heeft uitgebracht namens één of meer anderen als bedoeld in artikel 5 lid 2 AVVE.
8. De in lid 10 bedoelde Deelnemer is, naast die rechtspersoon of personenvennootschap hoofdelijk verbonden voor de nakoming van de verplichtingen ten gevolge van de Gunning. Indien die Deelnemer, ingeval de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap in verzuim is, de Koopprijs geheel voor eigen rekening voldoet, wordt hij geacht de koopovereenkomst voor zichzelf te zijn aangegaan, in welk geval de Levering aan hem plaatsvindt en hem kwijting wordt verleend. Van een en ander dient uit de Notariële verklaring van betaling te blijken.
9. Door het uitbrengen van een Bod via internet, op de wijze zoals door NIIV omschreven, verleent de Deelnemer, indien van toepassing, mede namens de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap als bedoeld in lid 10, tevens volmacht aan ieder van de medewerkers die ten tijde van het gebruik van de volmacht werkzaam zijn ten kantore van de Notaris (zowel samen als ieder afzonderlijk) om kennis te nemen van de inhoud van het proces-verbaal van Veiling en in en bij het proces-verbaal van Veiling:
a. te bevestigen dat de Deelnemer het betreffende Bod heeft uitgebracht; en
b. in te stemmen met alle in het proces-verbaal van Veiling (te) vermelde(n) waarnemingen van de Notaris ter zake van de Veiling.
De gevolmachtigde kan op grond van deze volmacht voorts het proces-verbaal van Veiling ondertekenen en ter zake hiervan datgene te doen wat hij nodig en nuttig acht. De gevolmachtigde heeft de macht tot substitutie, zodat hij onder zijn verantwoordelijkheid een ander in zijn plaats kan stellen.
10. In geval van niet-nakoming van een of meer verplichtingen uit de tussen de Verkoper en een Deelnemer tot stand gekomen koopovereenkomst, wordt (onverminderd het bepaalde in artikel 26 AVVE) de Internetborg door de Notaris geïncasseerd bij NIIV en geheel of gedeeltelijk gebruikt ter betaling van (een deel van) de kosten die voortvloeien uit de niet-nakoming.
SLOT
De comparante verklaarde namens de verkoper tijdig van de inhoud van deze akte te hebben kennis genomen en daarmee in te stemmen.
WAARVAN AKTE
in minuut is verleden te Heerlen op de datum als in het hoofd van deze akte vermeld.
De comparante is mij, notaris, bekend en de identiteit van de bij deze akte betrokken comparante/partijen is door mij, notaris, aan de hand van de hiervoor gemelde en daartoe bestemde documenten vastgesteld.
De zakelijke inhoud van de akte is door mij, notaris, aan de comparante opgegeven en toegelicht, waarna deze verklaarde op volledige voorlezing van de akte geen prijs te stellen.
Deze akte is beperkt voorgelezen en onmiddellijk daarna ondertekend, eerst door de comparante en vervolgens door mij, notaris.
€ 4.767,00 | (per 02‑11‑2020 om 16:55 uur) |
excl. overdr. bel. en evt. ontruimingskosten (geschat € 1.500,00) | (per 02‑11‑2020 om 16:55 uur) |
Specificatie indicatie kosten in PDF | (per 02‑11‑2020 om 16:55 uur) |
Het wordt aangeraden een deskundige in te schakelen om de veilingaankoop te begeleiden.